Saturday, July 11, 2020

VALÈNCIA REMODELA ENGUANY LES 71 INSTAL·LACIONS ESPORTIVES DELS BARRIS

Pilar Bernabé ressalta que el pressupost de més de 2 milions d’euros “permetrà ampliar l'oferta de moltes d'estes instal·lacions que estan repartides per tota la ciutat”

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha informat que la Junta de Govern d'este divendres ha aprovat la remodelació i modernització de les 71 IDES de la ciutat de València, des de la Fundació Esportiva Municipal. Este projecte dóna resposta a les peticions veïnals canalitzades a través dels pressupostos participatius de ‘DecidimVLC 2019’ per a millorar unes instal·lacions que es troben repartides per tota la ciutat. Pilar Bernabé ha explicat que esta intervenció compta amb un pressupost de més de 2 milions d'euros i “permetrà ampliar l'oferta d'esportiva en els barris”.

Pilar Bernabé ha destacat que es preveu que “les obres estiguen finalitzades abans que acabe este any ja que la fase de licitació entrarà en la major brevetat possible”. La ciutat de València disposa de 71 Instal·lacions Esportives Elementals, que són instal·lacions esportives d'accés i ús lliure, situades generalment en barris, parcs i jardins de la ciutat i que compleixen, tal com ha assenyalat Bernabé, “amb la missió essencial d'acostar l'activitat física a la població, sobretot a la joventut, en espais que conviden a l'esport mentre se socialitza jugant al carrer”. En els seus recintes es pot trobar una gran varietat d'espais esportius com ara pistes de futbol sala, bàsquet, handbol, patinatge, skate, circuits de pumptrack (obstacles per a les bicicletes), tennis de taula, escacs o zones de calistenia, entre altres.

La regidora ha ressaltat que “les obres de reformes compleixen amb el propòsit de manteniment, així com renovació de l'equipament com ara porteries, xarxes, taulers i altre equipament, entre altres”. D'altra banda, les remodelacions impliquen canvis més substancials en les IDES en les quals es realitzaran modificarà l'oferta esportiva de la mateixa. Exemple d'això, són les obres d'ampliació en la IDE “Juan Llorens” que s'estan duent a terme en l'actualitat, en les quals es va reorganitzar la parcel·la i construir una pista de patinatge, situada al carrer de Torreta de Miramar en el barri de Rascaña.

Finalment, l’edil ha remarcat que “les obres d'adaptació tenen com a objectiu atendre les peticions de les persones usuàries i les seues veïnes i veïns”. Bernabé ha posat com a exemple que “en algunes IDES en les quals es juga al futbol es pretén reduir l'impacte acústic provinent de l'ús d'estes”. Per a això, entre les porteries i el clos metàl·lic que delimita la instal·lació, s'instal·laran malles de cordes de tal manera que esmorteeixen els impactes de les pilotes i aconseguir així que es reduisca el soroll generat. Cal recordar que esta mesura ja s'ha aplicat en algunes instal·lacions esportives elementals, com les situades en Blasco Ibáñez, els resultats de les quals han estat favorables.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE