Monday, October 25, 2021

Urbanisme adjudica els projectes per a resoldre la trobada de Blasco Ibáñez amb els Poblats Marítims

Sandra Gómez: “En lloc d'eliminar els habitatges del barri, l'avinguda culminarà en una gran plaça i zona verda”

La Junta de Govern de l'Ajuntament de València ha adjudicat els contractes de serveis de redacció de projecte, direcció d'obra i coordinació de seguretat i salut per a l'execució de diferents obres en el barri del Cabanyal per a resoldre definitivament la connexió de l'Avinguda de Blasco Ibáñez amb els Poblats Marítims. Els projectes s'emmarquen en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), que compta amb el suport de la Unió Europea, i dissenyada per a regenerar els barris del Cabanyal-Canyamelar, Beteró i La Illa Perduda.
“Amb aquestes actuacions, avancem en la millora de l'espai públic en l'àmbit del Cabanyal tan demandada pels veïns, complint amb les determinacions de l'estratègia participada de la EDUSI Cabanyal”, ha explicat Sandra Gómez, vicealcaldessa i responsable de l'àrea de Desenvolupament Urbà. “Els treballs beneficiaran als veïns del Cabanyal, Beteró i La Illa Perduda, i resoldran a més per fi la trobada de Blasco Ibáñez amb els poblats marítims. en lloc d'eliminar els habitatges del barri, culminarà en una gran plaça i zona verda”, ha afegit Gómez.
Els projectes s'han adjudicat en quatre lots. El primer consisteix en la Reurbanització del bord oest del barri: Serradora i Lluís Peixó. El projecte resoldrà la connexió de l'Estació del Cabanyal amb el barri, desplaçant la rotonda actual i creant un gran espai de plaça i zona verda al costat de l'estació. Es resoldran a més els problemes d'accessibilitat existents en les voreres dels carrers Serradora i Lluis Peixó, i es crea un entorn més amable com a final i rematada de l'avinguda Blasco Ibañez. S'adjudica a la UTE GECIVAL-CERCLE per un import 206.216,40€.
El segon és la creació dels recorreguts de preferència per als vianants est-oest en l'àmbit de tres zones: el carrer Vicente Gallart Arcipreste des del carrer Serradora fins al carrer Mediterrani; els carrers Conde d'Alaquàs i Don Vicente Guillot (Oncle Bola); i el carrer Poble Nou de la Mar. S'adjudica a PEÑIN ARQUITECTES, SLP per 145.199,12 €.
El tercer és la reurbanització de l'entorn del Mercat del Cabanyal, en concret els carrers Ernesto Anastasio, Justo Vilar, Marí Sirera i Martí Grajales. La redacció del Projecte s'ha adjudicat a ARQUITECTURA I URBANISME ESTUDI BOIX, SLP amb un pressupost 59.086,62 €.
El cuarto consisteix en la reurbanització i millora paisatgística dels carrers entre Serradora i Lluís Despuig, i entre Martí Grajales i Sánchez Coello. L'àmbit d'actuació inclou la zona de viari públic situat entre els carrers Juan Mercader, Lluís Despuig i entre Martí Grajales i Poble Nou de la Mar. Ha sigut adjudicat a OFICINA TÈCNICA TES, S.L., per 103.595,46 €.
Amb aquestes accions contínua la regeneració urbana del barri del Cabanyal-Canyamelar, i aquesta labor s'uneix a les ja anteriors realitzades en aquest barri com la reurbanització i conversió en zona de vianants de diversos carrers de la zona zero per a formar recorreguts segurs i amplis per als ciutadans, millora i ampliació de voreres, renovació de diverses places com els de Lorenzo de la Flor i Calabuig a més de futurs projectes com la creació del centre de Producció d'Arts Escèniques Bombalino.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE