HISENDA
lunes, 16 de julio de 2018

Un any més mantenim congelats els impostos i taxes municipals

Aprovem les modificacions de les ordenances fiscals i un nou refinançament del deute per estalviar 2 milions més d'euros

L'Ajuntament mantindrà congelats, un any més, les taxes i els impostos municipals que, durant el pròxim any, es podran abonar en tres períodes diferenciats amb la bonificació del 2% per domiciliació. Entre les novetats de l'ordenança que regularà el preu o tribut que la ciutadania ha d'abonar a canvi de la prestació de diferents servicis públics destaquen noves bonificacions per a les persones amb diversitat funcional. També tindran dret a una bonificació els propietaris de terres agrícoles del terme municipal, i s'atorgaran beneficis als recintes culturals que impulsen l´ús del valencià.

L'Ajuntament incorporarà un «estímul fiscal» per a les persones amb diversitat funcional que precisen realitzar qualsevol obra d'adaptació en la seua llar. En estos casos, s'aplicarà una bonificació d'un 90% sobre l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO). A més, bonificarà els propietaris d'aquelles finques rústiques del terme municipal de València que es troben cultivades. «Sempre que el Consell Agrari Municipal demostre que la terra està en explotació, aplicarem una bonificació del 95% de l'IBI agrícola», ha concretat el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, després de la celebració de la Junta de Govern Local.

En parlar de les modificacions puntuals, el regidor ha destacat la nova bonificació, d'un 50% sobre l'Impost de Béns Immobles (IBI), que s'aplicarà als recintes que alberguen propostes escèniques i programen, almenys, un terç de la seua programació en valencià, «per impulsar l'activitat cultural i l'ús d'esta llengua».

El regidor d'Hisenda ha ressaltat «que es demanarà el mateix esforç a la ciutadania, en la mateixa ràtio que en exercicis anteriors i ens limitarem a gestionar bé la recaptació tributària per a tindre els recursos necessaris per atendre les necessitats de la ciutat».

«Entre les novetats de caràcter general destaca la mesura adoptada per facilitar el pagament fraccionat que, fins ara, es podia dur a terme ‘a la carta’ però sense bonificació. Si bé, a partir d'ara si s'ajusta a uns períodes establerts, també podrà mantenir la bonificació del 2% per domiciliació», ha aclarit Vilar.

El regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, ha donat compte hui d'estes modificacions aprovades en la reunió de la Junta de Govern Local, en la qual també s'ha decidit un nou refinançament del deute municipal. «Segons este acord l'equip de govern substituirà operacions antigues d'un import de 130 milions d'euros, per altres amb un tipus d'interès inferior, i així estalviarà 2 milions d'euros més», ha explicat l'edil en recordar que el passat mes de maig l'Ajuntament ja va refinançar 109 milions d'euros del deute per a sufragar, amb l'estalvi, despeses per a la ciutadania».

A més de parlar «del treball municipal per renegociar el deute i alliberar diners per destinar-los a la prestació de servicis», el regidor ha destacat «que tot açò es fa sense incrementar la pressió fiscal». D'esta manera, ha fet valdre «el fet que les taxes i els impostos es mantinguen congelats, tot i que no és notícia per no ser novetat».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE