HISENDA
jueves, 19 de julio de 2018

Tanquem una nova operació de refinançament de deute per estalviar més de 2,6 milions d’euros

L'import de l'operació és de 134,5 milions d'euros

L'Ajuntament de València ha tancat una operació de refinançament i novació de deute per import de 134,5 milions d'euros. Segons el regidor d'Hisenda, Ramón Vilar esta operació suposa un estalvi d'interessos superior a 2’6 milions d'euros.

«Estàvem pagant uns tipus d'interés amb un marge mitjà sobre l'Euribor de 0’90 mentre que amb les noves operacions tancades pagarem un marge mitjà de 0’37, desenvolupant una gestió encaminada a l'estalvi d'interessos», ha exposat Vilar.

L'operació s'ha desenvolupat en dos trams. El primer de 17’5 milions ha sigut assumit mitjançant ‘novació’, la qual cosa indica que els bancs amb què es tenia contractat el préstec han acceptat una reducció de tipus d'interés. El segon tram de 117 milions d'euros s'ha realitzat mitjançant la cancel·lació de préstecs actuals i l'establiment d’uns de nous a interessos més baixos i, per tant, «molt més convenients i favorables a l'Administració Pública». Estos nous préstecs s'han establit amb Liberbank, per 28 milions d'euros; BBVA, per 84 milions d'euros, i Caixa Ontinyent, per 5 milions d'euros

En eixe sentit, Vilar ha manifestat la seua satisfacció perquè «de nou una caixa d'estalvis, Caixa Ontinyent, ha tingut l'oportunitat de participar en esta operació». Des de la delegació d'Hisenda es recorda que recentment s'ha tancat una altra operació de refinançament per import de 109.000.000 euros que va ser aprovada en Junta de Govern Local el 18 de maig, la qual cosa va suposar un estalvi de 2 milions d'interessos.

A més, el regidor ha afirmat que «seguim treballant en l'aspecte financer» seguint dos vectors: reduint el deute que ha passat dels 760 milions el gener de 2015 als 491 milions d'euros que es preveuen a 31 de juliol de 2018, amb una previsió de tancament a 2018 de 480 milions d'euros. L'altre vector que seguix el consistori és la disminució continuada dels tipus d'interés del deute municipal.

D'altra banda, Vilar no descarta que fins i tot es puga realitzar alguna altra amortització anticipada, fonamentalment sobre els préstecs de l’ICO. «És propòsit de la corporació procedir a noves amortitzacions extraordinàries de deute en el que resta d'exercici, culminant l'esforç realitzat de cancel·lació del deute financer que va generar l'anterior equip de Govern per a fer front a les obligacions contretes amb els proveïdors sense tenir pressupost per a açò», ha dit Vilar.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE