ESPORTS
Tuesday, June 19, 2018

L’ús de les instal.lacions municipals augmenta un 7,95%

«Hem obert la porta a prop de 2.500 xiquets i xiquetes valencianes que abans quedaven excloses de l'àmbit esportiu», assegura Maite Girau

La Junta Rectora de la Fundació Esportiva Municipal (FDM) ha aprovat hui per unanimitat la memòria d'activitats 2017. Esta aprovació avala les dades de la gestió dels recursos municipals de la ciutat de València en matèria esportiva. La memòria arreplega un creixement de 576 alumnes en les Escoles Esportives Municipals respecte a l'any anterior, fins a aconseguir la xifra de 6.348 alumnes (3.598 xics i 2.750 xiques). També ha augmentat el nombre de participants en els Jocs Esportius Municipals, un total d'11.407 esportistes (7.325 xics i 4.082 xiques) la qual cosa suposa 282 més que l'any passat.

L'Ajuntament va destinar en 2017, 230.827 € en ajudes perquè 2.380 xiquets i xiquetes i joves sense recursos pogueren practicar esport. En total van ser 515 bonificacions més que en el curs anterior. «Quan vaig prendre possessió de la Regidoria d'Esports vaig marcar com a prioritat el fer accessible a totes les persones la pràctica esportiva. Sense importar edat, sexe, condició física, psíquica o condició social, l'esport s'articula sempre com a element educatiu, integrador i instrument de salut per a tota la ciutadania. Sabíem que el repte era difícil donades les limitacions econòmiques del pressupost. No obstant açò, hui podem afirmar sense por d'equivocar-nos que estem més prop de l'objectiu del que s'estava fa 3 anys. Hem obert la porta a prop de 2.500 xiquets i xiquetes valencianes que abans quedaven excloses de l'àmbit esportiu», assegura Maite Girau, Regidora de Sanitat, Salut i Esports de l'Ajuntament de València.

En eixa mateixa línia, i amb eixe mateix objectiu, durant el passat any s'han destinat 1.300.000 € a ajudes a l'associacionisme esportiu. «Hem assistit, orientat i col·laborat en el desenvolupament de 181 projectes esportius de la ciutat de València, facilitant el desenvolupament dels nostres clubs esportius, associacions, federacions i altres entitats esportives. Després de tres anys de legislatura, el teixit associatiu esportiu de la ciutat de València gaudix de bona salut», ha dit la Presidenta de la FDM i Regidora d'Esports, Maite Girau.

Destaca també l'augment en un 7,95% del nombre d'usos en les instal·lacions esportives municipals, el qual es xifra en 10.521.332 usos en 2017. «Estes dades reconeixen la cada vegada major acceptació per la ciutadania de les instal·lacions esportives municipals».

136 ESDEVENIMENTS ESPORTIUS

En 2017 es va crear el programa Esport i Salut, en col·laboració amb la Consellería de Sanitat, en el qual es van oferir 260 places repartides entre els poliesportius municipals de la ciutat. Popularment conegut com «La recepta esportiva», ha gaudit de gran acceptació per part dels pacients les dolències dels quals requereixen de l'exercici físic per al seu tractament.

La ciutat de València va protagonitzar el passat anys 136 esdeveniments esportius, entre els quals destaquen les 39 carreres populars en via pública, així com la Marató València Trinidad Alfonso, que va tornar a batre els seus registres un any més. A més, i per primera vegada, València es va sumar a la celebració de la Setmana Europea de l'Esport amb una àmplia oferta d'activitats i una jornada de portes obertes de les instal·lacions municipals en la qual van participar prop de 12.000 persones.

La memòria reflectix també que, en 2017, gràcies a 23 esdeveniments esportius celebrats en la ciutat de València es va aconseguir recaptar 378.208 € per a 20 causes solidàries diferents.

D'altra banda, es van mantenir els indicadors de transparència i pública concurrència amb el portal «Contracta amb Nosaltres» i un estalvi total de 171.541,76 €, a més de la garantia que totes les empreses que desitgen oferir els seus servicis i productes a la FDM, ho facen en les mateixes condicions. Igualment s'ha aconseguit que el pagament mitjà a proveïdors en el 2017 haja obtingut un resultat excel·lent, amb una mitjana de 1’23 dies «mai aconseguida fins hui».

«Estem satisfets amb el treball realitzat en 2017 i anem a seguir amb l'esforç per a millorar les nostres pròpies marques», ha afirmat Maite Girau, que també ha volgut «agrair a tots els agents implicats en l'esport a València la seua participació i la seua dedicació».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE