Friday, July 8, 2022

La modificació del conveni del Parc Central permetrà l'inici de les obres en 2023

Sandra Gómez destaca que és l'obra més important de les últimes decàdes i permetrà cosir els barris del sud de la ciutat

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres la modificació del conveni del Parc Central signat l'any 2003 entre l'Ajuntament, el Ministeri de Foment i la Generalitat, corresponent a la fase tres del projecte Canal d'Accés. Tal com ha explicat la vicealcaldesa de València, Sandra Gómez, esta modificació permetrà accelerar les obres del canal d'accés, per tal que puguen ser aprovades per Adif, amb l'objectiu que estiguen licitades a finals de mes i les obres puguen començar l'any pròxim, 2023.

El cost total de l'execució de la fase tres del Canal d'Accés ascendix a 550 milions d'euros, que serà finançat en un 50% per Adif (Administrador d'Infraestructures Ferroviàries, entitat pública empresarial dependent del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana), en un 25% per la Generalitat, i el 25% restant per l'Ajuntament. La part total a finançar entre les tres administracions suposa un import de 531,68 milions, atés que hi ha altres 18 milions que corresponen a Adif en tractar-se d'obres exclusivament ferroviàries. L'Ajuntament aportarà 133 milions.

“Esta obra és fonamental per a les infraestructures del Corredor Mediterrani i per a les estructures ferroviàries de València”, ha subratllat i ha ressaltar que també “permetrà impulsar el Bulevard García Lorca i cosir els barris del sud de la ciutat”. Ha destacat que l'impuls que es dona a la licitació del projecte ens permetrà tindre prompte “en lloc d'una platja de vies, un gran corredor verd a la ciutat”.
L'actuació, denominada “Canal d'Accés. Fase 3. Integració del ferrocarril a la ciutat de València”, inclou l'execució del projecte de construcció del Canal d'Accés en si, a més de l'ampliació de l'estació de Joaquín Sorolla i el seu aparcament, les instal·lacions de protecció civil i seguretat en els túnels d'accés a València, i la implantació del canviador d'ample (totes estes actuacions, en fase de redacció actualment), a més del projecte d'Estacionament de suport a l'estació València Joaquín Sorolla a l'entorn de Font de Sant Lluís, i el projecte d'adequació dels túnels d'ample convencional (estos dos casos, pendent de licitar la redacció dels projectes).
Es preveu que el projecte puga beneficiar-se de 163,85 milions de finançament amb fons europeus que s'han de descomptar abans que concloga l’any 2026. Este muntant es descomptarà de les aportacions de cada administració; en el cas de l'Ajuntament, 41 milions.

Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE