Monday, October 25, 2021

La Fundació Esportiva Municipal celebra el seu 40 aniversari, envoltada per l'esport valencià

Sandra Gómez ha posat en valor la labor de la FDM per a “visibilitzar l'esport femení i per enfortir l'esport base"

El Palau de Congressos ha acollit la celebració del 40 aniversari de la Fundació Esportiva Municipal, un acte que ha reunit el món de l'esport valencià, més un miler de participants, entre treballadores i treballadors, voluntariat, esportistes, clubs i nombroses entitats del sector. També s'ha commemorat el 10é aniversari de l'Oficina del Voluntariat Esportiu.
Han participat en la celebració la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, així com altres membres de l'equip de govern. La vicealcaldessa ha posat en valor la labor de la FDM per a “visibilitzar l'esport femení i per enfortir l'esport base, ja que d'este esforç –ha assenyalat- pot dependre que València tinga el dia de demà una altra Almudena Muñoz, or a Barcelona 92”. Igualment, ha destacat que l'esport és “un aparador internacional de primer ordre per a la nostra ciutat”. “Si València es coneix fins i tot en l'últim racó del planeta és, en moltes ocasions, pels nostres clubs esportius com el València, el Levante, el València Basket club i la Marató, tots ells Medalla d'Or de la ciutat”. Gómez ha avançat que en breu seran “una realitat els poliesportius de Sant Isidre i Nou Moles o el camp de futbol de Torrefiel, entre altres instal·lacions. Volem barris dinàmics i plens de vida i creiem que l'esport exerceix un paper fonamental en la sociabilización del veïnat dels barris”.
La regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha destacat que “el camí recorregut ha sigut llarg i fructífer i la Fundació Esportiva Municipal és un organisme reconegut, consolidat i imprescindible en l'administració i la societat valenciana”. Bernabé s'ha dirigit a les treballadores i treballadors de la FDM, “els qui, amb esforç i bon fer, han aconseguit col·locar a la ciutat en l'avantguarda de l'esport nacional i internacional”. Així mateix, la regidora ha tingut paraules d'agraïment amb el voluntariat i amb “tota la família de l'esport valencià”, en referència a clubs, federacions, associacions i entitats. “Sou els millors companys d'equip possible, ho veniu demostrant durant 40 anys i en moments transcendentals com va ser l'elaboració del Pla Estratègic”, ha manifestat.
La gala de celebració ha començat amb una exhibició de taekwondo a càrrec del Club Esportiu LGTB+ Samarucs, i la projecció d'un vídeo sobre el present, el passat i el futur de la FDM, en el qual han aparegut personal de la Fundació, voluntariat, esportistes, clubs, periodistes i, fins i tot, alguns dels dirigents que van estar al comandament de la Fundació al llarg de la seua història. El moment més emotiu ha sigut la projecció d'un reportatge protagonitzat per treballadores i treballadors de la Fundació Esportiva Municipal, els qui han relatat les seues vivències com a part de la FDM i han repassat el creixement de l'entitat, des dels 80 fins a l'actualitat. En finalitzar, una treballadora i un treballador històrics, María Rosa Pallás i Carlos Rodríguez, han ocupat l'escenari per a rememorar, en directe, alguns dels moments viscuts al llarg de la seua trajectòria professional i rebre, en representació de tot el personal de l'organisme, les felicitacions per la seua labor en favor de l'esport valencià.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE