Tuesday, December 15, 2020

ENTRA EN FUNCIONAMENT LA FINESTRETA ÚNICA DEL PLA CABANYAL-CANYAMELAR

Gómez i Martínez Dalmau precisen que comptarà amb un pressupost anual de 142.321 euros i prestarà serveis d'habitatge, regeneració urbana i rehabilitació

La vicealcaldessa de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, i el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, han presentat aquest matí l'obertura de la Finestreta Única en matèria d'habitatge que portarà acabe l'entitat Pla Cabanyal-Canyamelar. En la presentació també han participat el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, César Jiménez, la directora general de Coordinació de la Vicepresidència Segona, Adoración Guamán, el gerent de l'empresa pública Pla Cabanyal-Canyamelar S.A, Vicent Gallart.

Gómez i Martínez *Dalmau han destacat que la posada en servei de la “Finestreta Única” suposa fer un pas més en l'acostament al veïnat de les polítiques d'habitatge i una aposta decidida per la regeneració del barri. En aquest sentit, la vicealcaldessa ha considerat “una muy bona notícia” la posada en marxa d'aquest servei que, a partir d'ara, “a més d'exercir de donar informació muinicipal també informarà de manera transversal de totes les actuacions en matèria d'habitatge que desenvolupa la Generalitat, la qual cosa és fundamentel en un barri amb la necessitats del Cabanyal-Canyamelar”.

Per part seua, Martínez Dalmau ha assenyalat que “ la finestreta única facilitarà la relació de proximitat de la ciutadania amb les administracions públiques i abans de res serà de gran utilitat per a sol·licitar informació i de manera molt especial de les convocatòries d'ajudes a l'habitatge”.

Prestarà serveis en habitatge, regeneració urbana i rehabilitació

El Pla Cabanyal-Canyamelar té com a objectiu protegir i reformar aquests barris de la ciutat de València amb la finalitat de millorar el benestar i qualitat de vida dels seus veïns. En aquest sentit, l'entitat també prestarà els serveis de finestreta única en matèria d'habitatge, regeneració urbana i rehabilitació. Per a això compta amb un pressupost anual de 142.321 euros.

La Finestreta Única donarà a conéixer la informació, acompanyant a la ciutadania en la tramitació de subvencions públiques per compra, lloguer o rehabilitació d'habitatges, assistint i mediant en cas d'emergències residencials, informant sobre les convocatòries en matèria de regeneració urbana i habilitant vies de suport a altres iniciatives en el marc de les competències d'habitatge.

A més, coordinarà les línies estratègiques plantejades des de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, recollides en el Pla Hàbitat 20-30, quant a eficàcia, transparència i participació; Dret a l'habitatge i a la ciutat; Transició verda i Hàbitat equitatiu i saludable.

Paral·lelament, a través de la finestreta es farà difusió de la cultura del dret a l'habitatge i col·laborarà en la concreció de l'Agenda Urbana Valenciana. Així mateix, participarà en el Pacte de Transició Verda i Circular en l'Hàbitat, implicant-se en les fases d'implementació d'aquests plans. També col·laborarà amb l'Observatori de l'Hàbitat i Segregació Urbana de la Comunitat Valenciana en l'avaluació i el diagnòstic de la situació residencial en el municipi, així com en la determinació d'Àrees Urbanes Sensibles de la Comunitat.

Unes altres de les funcions que durà a terme tindran com a finalitat impulsar la implantació de l'Informe d'Avaluació d'Edificis d'Habitatges, informant les comunitats de propietaris de l'obligació de la seua realització. Així com, de promoure la participació de la ciutadania en processos de decisió en matèria d'urbanisme i habitatge i la difusió i implicació en projectes d'innovació ecològica en la construccióCercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE