ESPORTS
Wednesday, June 27, 2018

El XX Trofeu la Reina de Vela reuneix este cap de setmana a València 70 vaixells nacionals i internacionals

Girau: «Les institucions seguirem donant suport a la regata i a totes aquelles iniciatives que s'impulsen per millorar la vela en la nostra ciutat»

Este matí s'ha presentat el XX Trofeu SM La Reina de Vela, la competició nacional més important d'esta modalitat, que arranca este divendres al Real Club Nàutic de València i entre els participants es troben els millors regatistes tant de l’àmbit nacional com de l’europeu. La regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Maite Girau, ha participat este matí en la presentació oficial.

La delegada municipal ha assenyalat la satisfacció d'acollir a València «una regata de referència». «Les institucions seguirem donant suport a la regata i a totes aquelles iniciatives que tant des de la Federació Valenciana com des del Real Club Nàutic s'impulsen per millorar la vela a la nostra ciutat i a la nostra Comunitat», ha conclòs la regidora.

L'acte de presentació també ha comptat amb l'assistència del director general d'Esports, Josep Miquel Moya; el president del Real Club Nàutic de València, Alejandro Fliquete; el director esportiu del club, Pablo Quiroga; el vicepresident de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, Rafael Chirivella; el director del Trofeu, Rafael De Tomás; i, en representació de l'Armada Espanyola, el comandant de la Marina de València, José Ignacio Villarrubia.

Durant tres dies, des divendres fins diumenge, un total de 70 embarcacions competiran per alçar-se amb el guardó que en esta edició complix el seu vinté aniversari. Les proves es disputaran en sis categories i, a més, en esta ocasió s'inclou com a novetat el lliurament d'un trofeu al millor participant de la classe Swan i un altre per al millor dels First 40.7.

En les classes 0 i 1 del sistema de mesurament de bucs ORC, que reunixen a les embarcacions més grans i veloces de la regata, es reuniran els vaixells amb millor palmarés recent, que acumulen títols com la Copa del Rei, Palmavela o la Swan Nations Cup, entre d’altres, categoria en què competirà l'actual campió del Trofeu SM La Reina, Rats on Fire. Pel que fa a l'apartat internacional, destaca la presència dels italians Ulika, d'Irene Masi, o l'alemany Dralion, de Pit Finis, tercer en l'última edició de Palmavela.

La classe Swan cobra enguany especial protagonisme en les proves amb la presència de fins a sis embarcacions First en esta modalitat ORC 2. Finalment, vells rivals i noves incorporacions pugnaran pel trofeu ORC 3, modalitat en què participarà, entre altres regatistes, la segona embarcació de l'Armada Espanyola, Sirius V, força de l'exèrcit espanyol a la qual s'homenatja enguany en el trofeu.

Cada dia, després de la jornada esportiva, els regatistes podran gaudir de l'animació que continuarà en els jardins de la base de regates amb ambientació musical.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE