ESPORTS
Thursday, August 23, 2018

El programa Activitat Física i Salut prepara la seua tercera edició per a Octubre

En la passada edició, 280 persones van gaudir del programa

El Programa d’Activitat Física i Salut, impulsat per la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports a través de la Fundació Esportiva Municipal, ja està preparat per a llançar una nova edició a l’octubre. Esta iniciativa, desenvolupada en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat, afavorix la pràctica de l’esport, de forma gratuïta, amb la prescripció facultativa del professional que habitualment atén cada pacient en el seu centre de salut. El programa ha prestat assistència a 280 pacients durant la seua segona edició.

Per primera vegada, enguany el Programa d’activitat física i salut s’ha prorrogat durant l’estiu i ha traslladat les seues activitats des de les instal·lacions esportives municipals a la platja de la Malva-rosa, a l’espai situat en la instal·lació municipal de Voleibol Platja València. Durant el curs 2017-2018, 280 persones han pogut gaudir d’este programa, distribuïdes en 14 grups entre les diferents instal·lacions municipals, que es sumen als 124 pacients que van participar en la prova pilot, realitzada principi de 2017.

L'objectiu principal del programa és augmentar els nivells d'activitat física dels adults que pateixen algun tipus de patologia o que tenen costums sedentaris. Un 71,83 % dels participants en la prova pilot va afirmar tindre millores de salut després de prendre part en el programa, mentre que el 57,75 % sentia millorança en la seua simptomatologia de dolor i de problemes emocionals.

ENGUANY, TAMBÉ DISSABTES DE MATÍ

Com a principal novetat, en esta nova edició s'impartiran els cursos també els dissabtes a les 11:00 del matí, en el Tram 10 del Jardí del Túria, de forma gratuïta.

Entre els objectius d’esta iniciativa està explorar les condicions terapèutiques de l’esport en la millora de la salut i qualitat de vida de molts dels pacients dels centres d’atenció primària, així com promoure l’activitat física com a hàbit de vida saludable. A més, a través d’este projecte també es coordina els tècnics esportius de les instal·lacions i els dels centres sanitaris d’atenció primària que hi participen, s’actualitzen els coneixements i habilitats dels professionals implicats, es coordinen els recursos assistencials i s’impulsa la col·laboració entre les diferents institucions implicades.

Per poder participar, les persones interessades han de preguntar al seu metge o metgessa de capçalera, qui les derivarà al centre esportiu corresponent, segons l'ambulatori o barri al que pertanguen. Una vegada allí, cada pacient rebrà pautes i recomanacions per part del personal encarregat, llicenciats i llicenciades en Educació Física, que faran el seguiment de la seua evolució. El curs començarà el 2 d'octubre, i finalitzarà el 29 de juny de 2019. Igual que enguany, durant els mesos estivals l'activitat es traslladarà a la platja.

Els centres esportius que van participar en la passada edició són Malva-rosa, Serradora I i II i Benimaclet, del departament Clínic - Malva-rosa; Font de Sant Lluís, del departament Hospital Doctor Peset; Benimàmet, del departament Arnau de Vilanova; Assutzena, Salvador Allende, Joan XXIII i Campanar, del departament La Fe; la Fontsanta, Guillem de Castro i Nàpols i Sicília, del departament Hospital General.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE