Wednesday, June 8, 2022

El fòrum d'indústria reuneix experts i professionals entorn de la nova Llei de l'Audiovisual

Sandra Gómez reivindica en aquesta jornada que el millor homenatge a Berlanga és potenciar la indústria audiovisual valenciana

En la recta final del Centenari del naixement del cineasta Luis García Berlanga, la viceal-caldessa de València, Sandra Gómez, ha sigut l'encarregada d'obrir la jornada d'indústria amb la qual l'Ajuntament ha volgut crear “un punt de trobada entre responsables institu-cionals, experts i professionals que servisca per a connectar-nos, enfortir les xarxes pro-fessionals entre les institucions i els agents de la indústria”.
De fet, en aquesta jornada s'aborden temes de gran transcendència com el nou estatut de l'artista i el seu paper com a element que defensarà els drets dels i les professionals; la nova llei del Cinema i de la Cultura Audiovisual o l'oportunitat que suposa el *Hub Audiovisual, eix del Pla d'Impuls al Sector Audiovisual, per a generar noves vies de negoci i internacionalització del sec-tor.
“Volem també proporcionar eines per a millorar la distribució internacional i facilitar l'eixida als mercats del nostre audiovisual, atraure produccions i estimular la coproducció internacional”, ha afirmat la vicealcaldessa per a qui ha assenyalat la importància de “reforçar la presència de l'au-diovisual valencià i a obrir noves vies de negoci, tant a nivell nacional com internacional”.
Gómez ha recordat que la celebració dels Goya a la ciutat “va posar el focus en el sector i ha servit per a estrényer llaços amb l'Acadèmia”. Així, ha ressaltat que aquesta col·laboració ha permés que València siga seu del primer Campus d'estiu que organitza l'Acadèmia i *Netflix i també ha assegurat que ha ajudat “a atraure esdeveniments com el *Weird *Market, que ha vol-gut traslladar la seua seu a València”.
“Aquesta és la línia en la qual volem continuar treballant per a ser una finestra d'oportunitats per al sector”, ha afirmat. En aquest sentit, ha recordat el treball que es realitza des de la Film Office i ha posat en valor les dades d'enguany que ja el mes de maig situen la conversió de consultes en rodatges en el 60 per cent.
La vicealcaldessa ha destacat que a través de la Film Office “establim les bases d'un treball per al qual aquest centenari és un revulsiu que ens anima a seguir amb més força”. “El millor home-natge que podem rendir a Berlanga és potenciar la indústria audiovisual valenciana”, ha conclòs.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE