Saturday, January 23, 2021

EL CÀLCUL MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS SE SITUA EN 2020 EN 24,03 DIES

Sanjuán destaca que València és la segona ciutat espanyola, juntament amb Múrcia, que paga més ràpid als seus proveïdors


La Junta de Govern de l'Ajuntament de València va aprovar el divendres el càlcul de la Mitjana Mitjà de pagament a Proveïdors del mes de desembre que es va situar en 22,09 dies, segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, qui ha manifestat que “una vegada més” esta dada “corrobora la bona gestió d'este Ajuntament en una cosa tan important com pagar pràcticament al dia als seus proveïdors”.

D'esta manera, Borja Sanjuán ha ressaltat que el Govern municipal amb el pagament actualitzat de les seues factures als proveïdors i empreses que treballen amb l'Ajuntament “garanteix que les empreses puguen continuar funcionant i mantenint els llocs de treball”.

Sanjuán ha precisat que si bé el període mitjà de pagament global de l'Ajuntament de València al desembre 2020 ha sigut de 22,09 dies, el càlcul global de l'any 2020 s'ha situat en una mitjana de 24,03 dies. “Esta és la millor xifra des que a l'abril de 2018 va canviar el sistema de càlcul”, ha ressaltat el regidor i ha precisat que en 2018 es va situar en 30 dies; en 2019 en 34,86 i enguany en 24,03.

A més, ha puntualitzat que el càlcul d'este termini “ja és real” perquè s'estableix “des que s'aproven els documents que acrediten la conformitat amb els béns entregats o serveis prestats. Abans, però, l'inici del termini de còmput es produïa des dels 30 dies següents a l'entrada de la factura en el registre administratiu.

Pel que respecta a altres administracions, segons les últimes dades publicades pel Ministeri d'Hisenda que corresponen a Setembre 2020, l'administració Central i les Comunitats Autònomes paguen en un termini mitjà de 35 dies, mentre que les entitats locals en 70,35 dies.

“D'acord amb esta informació, València, juntament amb Múrcia, és la segona ciutat d'Espanya (només per darrere de Barcelona) que paga en un termini menor”, ha precisat Borja Sanjuán.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE